Om BI-bloggen

 
BI-bloggen är en blogg om Business Intelligence/Beslutsstöd med fokus på Microsofts BI-stack. Bloggen riktar sig till dig som vill veta mer eller vill hålla dig uppdaterad om det senaste inom området. Förutom de viktigaste nyheterna inom BI kan du även läsa om metoder, best practice, guider och tips & trix inom olika delområden. Oavsett om du är nybörjare på Business Intelligence eller är en mer avancerad utvecklare så kan du hitta matnyttig information på BI-bloggen.

 
BI-bloggen drivs av Excelspecialisten och nlight solutions.

 

EXCELSPECIALISTEN

Excelspecialisten har utvecklat lösningar i Excel sedan 1993 och är Sveriges största bolag inom sin nisch. Inom BI arbetar Excelspecialisten med self service-verktyg så som Power Query, Power Pivot, Power View och Power BI. Kontakta Excelspecialisten om du har behov av konsulttjänster eller vill lära dig mer genom en av deras kurser. Inom BI ges kurserna Business Intelligence i Excel och Data Analysis Expressions (DAX) i Excel.

 
Läs mer om Excelspecialisen på www.excelspecialisten.se

 

nlight solutions

nlight solutions är ett konsultbolag som arbetar med mer traditionell systemutveckling både när det gäller Windows-programvaror eller utveckling till webb. Inom BI fokuserar nlight solutions på enterprice-system med tekniker så som Data Warehousing, SQL Server, Integration Services (SSIS), Analysis Services (SSAS) och Reporting Services (SSRS). Men även Excel- och Power BI-rapporter mot avancerade datalager.

 
Läs mer om nlight solutions på www.nlightsolutions.se